zondag 24 april 2011

Rotorua

Woehoew! Ik heb mezelf dan toch maar een digitale piano gekocht. Ben er super blij mee, nu kan ik tenminste iets anders doen dan een boek lezen als het vies weer is (zoals vandaag).
Vorige week zondag ben ik na het werk naar Rotorua gereden (3,5 uur moeten rijden) en daar zou ik Camron en Anne in een huisje slapen. Alles is goed gegaan, alleen een beetje moeilijk om het huis te vinden toen de Navman me aangaf dat ik er was.... het was een beetje donker en ik had de brievenbus gemist. Maar gelukkig had camron al door dat ik in het dorp was. Aangezien het al laat was hebben we een film gekeken (geen tv of telefoon verbinding...dus een dvd speler). Maandag morgen zijn we naar het "Bathmuseum" gegaan, niet echt spannend maar leuk om te doen als het een beetje snot weer is. Daarna even geluncht en op pad gegaan naar een schapen 'show'. Daar hebben we schaapjes gezien die we in Nieuw Zeeland hebben van over de wereld, zelfs eentje van Texel! Ze hebben ons laten zien hoe ze schapen scheren, koeien melken, de honden hun werk doen en hoe ze lammetjes voederen. Ben (8 jr.) mocht een koe melken. Daarna zijn we naar buiten gegaan en hebben we gezien hoe een hond de schapen over een parcour liet lopen (Babe, maar dan net even anders). Toen hebben we gezien hoe het wol in garen veranderd. Daarna naar "Rainbow Springs Nature Park" geweest. Daar hebben we NZ vogeltjes gezien, vissen en de mooie bomen en zilvervarens. We kregen de tijd wel om maar wel super koud die dag. Na het avond eten zijn we terug naar Rainbow Springs gegaan om naar de kiwi vogels te gaan kijken. SUPER GAAF! Echt niet verwacht dat we ze zo dicht bij en zo goed konden zien! nog geen 20 cm van me vandaan en voor de afwisseling zonder glas en in actie! Helaas mag je er geen foto's maken.... Maar dat had alles goed gemaakt hoor, een kiwi vogel zo dicht bij, dat had niemand verwacht!
Dinsdag ben ik even met Anne en de jongens naar het meer gelopen. Super mooi plaatje als je daar zit. Maar kajakken was voor mij een no go die dag (ik was bang dat ik met mijn droge kleren zo het water in zou vallen dus ik heb het aan Anne en Ben overgelaten). Daarna nog even gauw geluncht en de auto ingestapt om naar het park te rijden waar we de natuurlijke warmte bronnen hebben....gelukkig hebben foto's geen geur zullen we maar zeggen. Toen werd het voor mij weer tijd om terug naar Auckland te rijden, een stuk gemakkelijker als het licht is.
 Vandaag lekker even niks doen.. Morgen waarschijnlijk even met Zach naar Kelly Tarltons.
En voor iedereen op paasmaandag... Nog een gelukkig pasen!

Whit

woensdag 6 april 2011

???

Ik krijg de laatste paar weken toch wel een paar keer de vraag of ik dit jaar op vakantie kom naar het druilirige Nederland....Het antwoord is JA. Ik had het nog niet op mijn blog gezet omdat ik eigenlijk probeerde om het een verassing te houden, maar dat lukte voor geen meter. In ieder geval ik kom in de laatste week van oktober en ga weer eind november (moet ik een hele maand zomer hier missen :o( ).
Meeste van jullie zal zeker zien, zo niet kun je natuurlijk even mailen of bellen om wat af te spreken (als ik niet te druk bezig ben met bavarois taarten te maken voor de familie).
Verder gaat het nog allemaal goed hier!

Dikke kus,
whits

zaterdag 2 april 2011

Kiora

Kiora,

Wat was het weer eens lekker om er even uit te gaan... New Plymouth.
Na 35 min. vliegen zat ik in hartje New Plymouth. Anne had me tijdens haar drukke werk schema even opgepikt. Gelijk even gezien waar ze werkt (en Louise). 's Avonds zijn we een stukje gaan wandelen om bij de pub te gaan eten....helaas waren ze gesloten. Maar toch een gezellige avond gehad.
Dinsdag heb ik even uitgeslapen en ben ik met hondje Rusty even over het zwarte strand gewandeld. Het water was me te koud om een duik te nemen. Het 's middags zijn Camron, Anne, Abby, Ben en ik een stukje langs het water gelopen om de nieuwe brug te zien.... leuker dan je zo leest. Als je aan 1 kant van de brug stond kon je recht tegen Mount Egmont aan kijken. Natuurlijk had ik weer geen camera bij me.
Woensdag morgen ben ik met Anne naar de stad gereden en heb ik daar nog wat rond gesjopt. Met Anne nog even over het strand gelopen en met z'n allen fish en chips gegeten... Toen was het alweer tijd om naar huis te vliegen.


Ohja, was vorige week ook nog even naar de 'Dutch Shop' gereden in Henderson. Naja, ik kan zeggen dat het allemaal veel te duur is. Ik heb uiteindelijk een pakje stroopwafels gekocht van Euroshopper ($4.50) en een pak Koopmans pepernoten mix ($8.40), niet omdat ik het miste maar om Cindy en Blair er eigenlijk een plezier mee te doen. En ja, dat is gelukt.
Het werk bevalt me ook nog steeds goed!

Dikke kus,
Whit