zondag 30 januari 2011

ram verjeasse!

Helemaal vergeten te vertellen dat ik op mijn laatste vakantie dag nog met de boot ben weggegaan!
Cindy en Blair hebben me mee uit varen genomen met cindy's zus en man.
We hadden het zo lekker op de boot dat we de tijd helemaal vergeten waren! Lekker vers gevangen snapper gegeten (natuurlijk niet zelf gevangen met al die conecties van Blair!), coquilles en worstjes op de bbq gegooid. Hmmmm, dat was smullen onder het zonnetje. Zelfs nog een duik genomen....Zach durfde niet zo.....

Maar zeker ook een mooi uitzicht gehad hoor.



We waren alleen niet zo blij dat we in het donker terug moesten varen, maar alles is goed gegaan en veilig terug gekomen aan land. Ohja, en 1 reistabletje was genoeg voor me (ben zelfs niet groen geworden).


Vandaag even naar Mission Bay gewandeld. Daar was weer markt vanwege de "public holiday St. Andrews weekend". Even rond geneusd maar niet echt wat spannends tegen gekomen. Wel lekkere churros gegeten op weg naar huis. En deze is op weg naar Mission Bay, vind hem toch wel errug.....tja kijk zelf maar!



Morgen weer werken.... maar nu nog even genieten en mijn boek lezen op de bank!

dikke kus, whit

zondag 23 januari 2011

mijn vakantie

Mijn weekje Rarotonga was voorbij voordat ik het wist. Ik heb zeker genoten daar!
Tijdens het landen was al goed de warmte en de luchtvochtigheid goed te merken. Het s'avonds lekker gaan uit eten, het duurt er alleen iets langer dan je gewent bent maar was zeker lekker.
Ben regelmatig naar het strand gegaan, wat aan de overkant van de straat ligt, en een duik in het water genomen. Kon niet geloven hoe prachtig helder het water daar is! Ik stond tot mijn schouders in het water en ik kon nog steeds mijn voeten zien.....en vissen!
Aangezien dat John en Gaye (de mensen waarbij ik gelogeerd heb) de familie over de vloer hadden en een dagje op de kids moesten oppassen, zijn we op zijn Rarotongen (heel veel mensen in de laadbak van de truck) een rondje om en over het eiland gereden. Prachtig groen allemaal. Daarna gaan picknicken op het strand en thuis een spelletje gespeeld.
Op een morgen zijn we met de bus naar "de stad" geweest. Stad kun je het niet noemen....een paar toeristen winkels met wat restaurantjes en een apotheek. Bij de apotheek toch maar (alweer) iets voor mijn muggebulten gekocht......dat was niet meer grappig.
Op zaterdag morgen is er altijd een markt met de standaard toeristen spulletjes en lokale groente en fruit.
En wat kom je dan tegen......ja je raad het natuurlijk al e?! Een poffertjeskraam! Tja, dat was toch echt niet van daar. Verse mango, cocosnoten melk, arrow wortel en raar fruit waar ik nog nooit van gehoord had. Wel allemaal lekker hoor. Wat ik zeker lekker vond was "angry bread", een beetje zoet brood wat je met een vork aan het eten komt.
Wat ik verder veel heb gedaan is lekker achterover gezeten met een boek..... En iedere avond zit je wel aan de wijn of aan een cocktail, omdat er verder niks te doen is daar. In zo'n 50 min ben je om het eiland heen gereden. Het weer zat redelijk mee, zonnig overdag en vaak het s'avonds regen.
Op mijn laaste dag ben ik nog eens naar de stad gegaan met de bus, maar na een uur had ik het alweer gehad en met de bus terug naar huis gegaan. Nog een duik in de zee genomen en mijn spullen gepakt. S'avonds John en Gaye mee uit eten genomen om ze te bedanken.....Tja, daarna zat ik alweer in het vliegtuig terug naar Auckland......
Zeker genoten, maar ik zal niet zo snel meer terug gaan omdat je er niet zo veel kunt doen.
Maar zeker een mooie vakantie om naar terug te kijken!


Het strand




vanuit de stad waar Gaye werkt

Black Rock, spiritueel stukje van het eiland
Op mijn eerste avond

zaterdag 1 januari 2011

1 nacht alleen...

Nog 1 nachtje slapen en dan op vakantie!!! woehoew!!
Mijn bikini is ingepakt, nu nog wachten tot de shuttle me morgen vroeg om 7 uur op komt halen.
Rond 11.30 uur vlieg ik weg naar het mooie (wat ze me vertelle) eiland Rarotonga.
11 Januari kom ik weer terug.... Met zeker weten foto's.

Dikke kus,
Whitney

Ps. iedereen nog een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen! (Hier word er niet zo uitgebreid gevierd. Leek meer op een dag zoals andere.)